Wat doet Maikan

Maikan zet zich in voor het behoud van de natuur en alles wat daarin leeft zodat deze ook voor toekomstige generaties behouden blijft. Voor onze verbinding met de natuur en onze afkomst moet de natuur en wat daarin leeft beschermd worden en terrein terugwinnen. Wij zijn onderdeel van de natuur en dit is net zo hard de planeet van andere soorten. Elk tweede kinderboek gaat wel over dieren. Ze spreken enorm tot de verbeelding van ons allemaal. Maar in realiteit zie je dieren vooral in dierentuinen en -parken. Maikan gelooft dat wij als mensen juist ook wilde natuur nodig hebben. De natuur en het hele ecosysteem zit super ingenieus in elkaar en elke schakel heeft een belangrijke rol. De mens maakt hier keihard onderdeel vanuit en kan hier nog steeds heel veel van leren.

Maikan probeert het behoud en uitbreiding van natuur op allerlei manieren te bereiken met vooral aandacht voor hetgeen dat haar zelf het meest raakt, “Wildlife”, en de ecosystemen op land en in zee waar zij in leven. Willen we dat toekomstige generaties dezelfde kansen hebben als wij nu dan zal er op heel veel vlakken, heel snel, veel moeten veranderen in hoe wij omgaan met de natuur, met de dieren en planten die daarin leven en in de wijze waarop wij produceren, consumeren en weggooien.

Kijk in de blog naar wat Maikan zoal bezighoudt en vindt meer informatie over thema’s, ideeën en activiteiten.Translate »