Achtergrond

Maikan is opgericht door Aart Jan van Dijk:

“Maikan ben ik gestart na een intensieve reis van een paar maanden in Azië. Ik was altijd al groot fan van natuur en vooral dieren. Maar tijdens deze trip, met vooral veel duiktochten, raakte ik nog extra onder de indruk van hoe waanzinnig mooi en indrukwekkend de vrije natuur is. Maar helaas zag ik wat onze impact op haar is door ruimtegebruik en ook hoe onnadenkend en onverschillig wij met haar om kunnen gaan. Palmolievelden zo ver het oog reikte, waar ooit tropisch regenwoud stond, bomkraters in de oceaanbodem, waar ooit koraal groeide en allerlei vissoorten die steeds minder te zien zijn. Ons dagelijks handelen heeft veel invloed op de planeet. En niet alleen in de buurt, maar vaak juist ver weg, waar we het niet zien.

Bij terugkomst zette ik me via Maikan, tijdelijke betrokkenheid bij The Dutch Weed Burger en later vooral via Smaackmakers Experience, een partnership samen met Natascha Kooiman, een aantal jaar intensief in voor de verduurzaming van ons voedselpatroon en –systeem. Wat we eten raakt de natuur op allerlei manieren, waarbij vooral de impact van dierlijke eiwitten op het systeem een probleem is waar we echt stappen in moeten zetten. Na een paar mooie jaren, met geweldige ervaringen en projecten wilde ik nog intensiever met het onderwerp zelf bezig zijn wat mij al raakt sinds ik kind ben. En dat ik me wil inzetten voor het behoud van de natuur en vooral de dieren die daarin leven voor toekomstige generaties. Via mijn eigen enthousiasme wil ik ook anderen inspireren om betrokken te raken en hun gedrag te veranderen!”



Translate »